lagring-plankor

Androuet Ost

Det är skillnad på ost och ost. Och det vet Vincent och Anna Lefèvre, som driver ostbutiken Androuet. Företaget har en tradition som sträcker sig tillbaka till Paris och tidigt 1900-­tal, där Androuet var först med att inneha ett utbud av ostar från hela landet. I och med den tidens svårigheter med att transportera och lagra ost var det vanligt att ostbutikerna samarbetade med tillverkare inom en radie på högst 6-­10 mil. Androuet löste problemet med hjälp av affinage, mognadslagring, där unga produkter lagras tills de är ätmogna, en metod som vi använder oss av än idag. Och än idag behåller vi samma nära och täta kontakt med våra noggrant utvalda producenter, för att kunna erbjuda bästa möjliga sortiment av riktig hantverksost – där inga av de cirka 100-200 produkterna i butikerna är industriellt framtagna.

Androuet i Frankrike

Androuet är ett gammalt och anrikt företag som startades 1909 av Henri Androuët. Under ost & mjölkbutiken på rue d’Amsterdam i Paris, lagrade han ostar från hela Frankrike och skapade sig snabbt ett mycket gott renommé. 1936 öppnade sonen Pierre Androuët restaurang Androuet. Under mer än ett sekel, har ostmästare från detta unika företag utmärkt sig för sin hantverksmässiga ostförädling av högsta kvalité. Androuet har idag nio ostbutiker i Paris.

www.androuet.com